vrijdag 8 november 2013

Projectweek

De eerste dag van de projectweek zijn we om 10 uur samengekomen met ons groepje in de kantine. Hier hebben we de taken verdeeld onder ons groepje. Lisa kwam er ook bij zitten en met haar hebben we onze eerste ontwerpen besproken. We hebben nog even gebrainstormd en daarna zijn we vol goede moed aan de slag gegaan.

Onze ideeën zijn nu dat we in totaal tien posters gaan maken: negen posters om mensen te lokken naar ons project en één informatieve poster waarin staat beschreven hoe we tot dit idee zijn gekomen en er staat een instructie met icoontjes in.

Taken
  • Gitta zorgt voor de Nederlandse en Engelse tekst op de informatieve poster.
  • Marleen en Rama zorgen voor de opmaak van de informatieve poster en de opmaak van de lok poster. Ellen en Trijnie helpen hierbij en zijn een soort van flexibele runners binnen ons groepje.
  • Annemarie en Savan zorgen voor een offerte voor het afdrukken en voor het procesverslag van ons groepje.
  • Ellen was vandaag ziek, maar heeft ons mentaal gesteund vanuit bed.

Annemarie en ik zijn begonnen met het nadenken over hoe veel we willen afdrukken, hoe groot we het willen afdrukken en op welke plek. We zijn toen uitgekomen op de lok posters neger keer af te drukken in A2 en de informatieve poster één keer in A1. Eerst zijn we naar de Praediniussingel gegaan om te kijken hoe duur het is om daar te printen. A3 printen kostte daar €1,-, terwijl A2 en A3 daar heel duur was. Toen vertelde een jongen ons dat hij vorig jaar poster had laten afdrukken bij copyshop 't Hartje in Groningen. Volgens hem was dit goedkoop en hadden de posters een goede kwaliteit. We hebben hier toen naartoe gebeld en deze prijzen vielen erg mee. We zijn toen voor de zekerheid langs nog twee copyshops gegaan, maar deze waren een stuk duurder. We zijn toen uitgekomen op €96,-. Toen zijn we langs Julia gegaan om te overleggen, maar zij vertelde dat we maximaal €50,- mochten uitgeven en misschien zelfs minder. Toen bedacht we dat we beter 5 lok posters in A3 konden printen omdat dit maar €1,- is. Dan komen we uit op €48,-. Als dit echter te veel is, gaan we alle lok posters in A3 af laten drukken.



De volgende dag zijn we om tien uur met zijn allen samengekomen om bezig te gaan. Annemarie en ik hebben gebeld naar de drukkerij om te vragen wanneer we op zijn laatst de poster kunnen afdrukken en dat kon op zijn laatst woensdag voor 9 uur om het op tijd klaar te hebben. We hebben vandaag dus de hele dag om de poster af te maken. Dit is gelukkig gelukt.